Profiel

Lid sinds: 14 mrt. 2018

Over
0 Like ontvangen
0 Opmerking
0 Beste antwoord

Karate Goju Ryu - Zelfverdediging - Qi Gong - Taichi - Meditatie -Energiebehandeling - Reiki UWTH (Universal White Time Healing) - Voedingsadviezen - Bewustzijnsbegeleiding


Karate (Goju Ryu) Goju-ryu is een van de vier traditionele karatestijlen en is Japans voor hard-zachte stijl. De stichter van deze stijl is Chojun Miyagi sensei. De stijl kent zowel harde als zachte technieken. Om hetzelfde resultaat te krijgen, is de filosofie, hoeft men niet altijd hard aan te vallen; zacht kan een net zo goede en soms zelfs betere werking hebben. De stijlnaam goju is opgebouwd uit de woorden go en ju, welke respectievelijk hard en zacht betekenen. In de training van het Goju-ryu Karate-do zijn deze principes terug te vinden in de veelvuldige afwisseling van ‘zachte’ en ‘harde’ technieken. Zachte, met muchime uitgevoerde bewegingen, waarbij de kracht van de tegenstander geabsorbeerd wordt; harde, met kime uitgevoerde technieken, waarmee een aanvaller veelal definitief onschadelijk wordt gemaakt. Er wordt in het Goju-ryu veel belang gehecht aan de verschillende manieren van ademhalen en het gebruik van de juiste ademhaling bij de juiste techniek. Het Goju-ryu gebruikt zowel lineaire/directe als circulaire technieken.


Qigong Qigong is een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert, om de lichamelijke en geestelijk gezondheid te behouden en te verbeteren. Qigong oefeningen zijn meestal op zichzelf staande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt, en deze bewegingen enige malen herhaalt, alvorens men naar een volgende beweging overstapt. Een Qigong oefening kan ook statisch zijn waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden. Verder wordt de nadruk gelegd op ademhalingsoefeningen. Het herhaaldelijk bewegen en correct ademhalen wordt geacht de stroming van Qi (levensenergie) in het lichaam positief te beïnvloeden. Elk lichaamsdeel (met de nadruk op interne organen) wordt geacht een zekere mate van Qi te hebben. De Qi in alle lichaamsdelen is, als ze gezond zijn, in balans. Door het uitvoeren van de Qigong oefeningen poogt men deze balans te onderhouden of te herstellen.


Universal WhiteTime Healing Afgekort UWTH. UWTH is een manier om helende energie door te geven, afkomstig uit een Kosmische Bron, de bron van de White Time. Hoog ontwikkelde Spirituele Lichtwezens, Engelen en Meesters van Licht waken over deze onuitputtelijke Bron van Licht. Dit Licht heeft een hoge frequentie, afgestemd op een nieuw bewustzijn. Het effect is zowel helend als bewustzijnsverruimend. Het is Wit Licht dat alle kosmische kleuren bevat en waaronder ook het ondeelbare wit in dit Witte Licht. Daarnaast omvat White Time het verleden, het heden en de toekomst in één tijdsunit. In wezen kennen we het Licht van de White Time en kan het worden waargenomen als een tunnel van Wit Licht bij geboorte en dood. Wat doet White Time? White Time bevordert de gezondheid, verhoogt de trilling van mens en dier en heelt in verleden, heden en toekomst vanuit één tijdsunit.

Falun Dafa Falun Dafa is een oefenmethode die een betere gezondheid en innerlijke rust gebracht heeft aan miljoenen mensen overal ter wereld. Wij noemen het een cultivatiewijze of cultivatiepraktijk: ‘cultivatie’ verwijst naar de verbetering van iemand´s geest en hart door de nauwgezette studie van de universele principes gebaseerd op waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid; “praktijk” betekent het doen van oefeningen en meditatie om het lichaam te energetiseren.


Reiki / Shiatsu Zowel Shiatsu als Reiki werken op de energiestroom (ki) in het lichaam, ieder op een eigen, bijzondere manier. Beide hebben een diepe, ontspannende werking op zowel lichaam als geest en kunnen worden ingezet voor behandeling van tal van klachten: stress, rugpijn, RSI, emotionele pijn etc. Al naar gelang de wens kunnen de sessies gebruikt worden als een stukje begeleiding van een (innerlijk) veranderingsproces en/of voor het werken aan klachten. Maar je kunt ook gewoon voor ontspanning komen: een behandeling is heerlijk om te ondergaan en het is even tijd voor jezelf. Daarbij is er altijd sprake van preventie: een bepaalde regelmaat in het nemen van behandelingen draagt bij aan het voorkomen van klachten en zal een gevoel van algeheel welbevinden tot stand brengen of bevorderen.